donderdag 20 december 2012

Mijn uitkering berekening

Vandaag is de brief van het UWV binnen gekomen met daarin de melding dat mijn aanvraag is goedgekeurd. Naast dit glorieuze feit staat er ook de duur van mijn WW-uitkering (tot 2 december 2013) en een uitkering berekening in de brief, dat werkt ongeveer als volgt:

Ik heb aangegeven 40 uur te hebben gewerkt en mijn salaris was al bij ze bekend. Bij het aanvragen van mijn uitkering met mijn DigID is deze informatie al reeds door het UWV zelf ingevuld.
  • Door middel van dit maandsalaris rekenen zij een brutto dagloon uit.
  • De eerste 2 maanden ontvang 75% van dit brutto dagloon.
  • Vanaf 3 februari ontvang ik 70% van dat zelfde dagloon.
  • Er wordt 8% vakantie geld ingehouden, welke in mei wordt uitgekeerd. Dit begreep ik de vorige keer ook al niet: vakantie geld voor een uitkering.. go figure.
  • Dit is een brutto berekening, waar nog diverse belastingen en premies vanaf gaan. Wanneer ik inzicht heb wat de 70% netto betekent zal ik dit laten weten in een update.
Als laatste staat er in de brief dat ik tot 18 januari 2013 de mogelijkheid heb om bezwaar aan te tekenen tegen deze beslissing via www.uwv.nl/bezwaarmaken..... Bezwaar maken bij het UWV heeft geen zin, bij mijn oude werkgever ook niet, waar moet ik zijn om echt bezwaar te maken? Den Haag...? ah forget it.

Wat betekent dit nu precies?
70 % is iets meer dan het brutto salaris waar ik mijn carriere mee ben begonnen, 12 jaar geleden. Ik ga dus terug naar 8-10 jaar geleden. Het is niet anders, ik had ook niets kunnen krijgen zoals in veel landen, dus ik zal absoluut niet klagen hierover. Het is wel een reality check.

Met dit schrijven is mijn dossier compleet en heb ik de aanvraag naar het FNV gestuurd. Als het goed is ontvang ik dan mijn eenmalige uitkering. Alles is meegenomen!

1 opmerking:

  1. Zou het interessant vinden om jouw visie te horen over de 100 miljoen extra voor de sector? Hoe vind je dat dit het beste kan worden besteed? Is dit een goede zet? Zo ja, zo nee, waarom?

    BeantwoordenVerwijderen