zondag 10 maart 2013

Licht aan het einde van de tunnel?

De laatste paar dagen heb ik positief nieuws ontvangen. Mijn eerste sollicitatie gesprek staat gepland voor vrijdag, een oud werkgever belde of ik tijdelijk kan komen werken en een andere oud werkgever belde om te vragen of ik bereid was te komen werken als een project doorgaat waar hij nu voor in onderhandeling is. Daarnaast loopt nog steeds mijn project in Roosendaal, waar we 25 maart de eerste LED lampen gaan hangen. Dit project zou ook eventueel een vervolg kunnen krijgen voor mij.

Voor het tijdelijke werk moeten de kids een oplossing hebben voor opvang, terwijl ik net gewend ben om de hele dag met ze door te brengen. Maar goed, als ik eenmaal weer aan het werk ben, al is het maar tijdelijk, kan dat alleen maar naar iets positiefs leiden. Binnenkort weet ik of deze mogelijkheid doorgaat.

De klik
De sollicitatie is voor een projectleider functie bij een bouw gerelateerd bedrijf. Uiteraard heb ik er alle vertrouwen in, maar het zal moeten klikken met de persoon waarmee je het gesprek voert. Zo herinner ik een sollicitatie procedure waar ik 2 gesprekken heb gehad, maar het eigenlijk helemaal niet klikte. Het ging uiteindelijk niet door en ik was daar na de eerste teleurstelling toch niet rouwig om, omdat ik wist dat ik me er niet thuis zal voelen. Laten we hopen dat het wel klikt en dat ik hem kan overtuigen van mijn kwaliteiten.

Bij de overige mogelijkheden ben ik totaal afhankelijk van derden en heb ik geen invloed op de uitkomst. Zowel bij de LED organisatie als mijn oude werkgever ben ik afhankelijk van hun klanten. Indien hun klanten de handtekening zetten, is de kans erg groot dat ik weer aan de slag kan. Intussen heb ik ook een zienswijze voor een bestemmingsplan geschreven en ingediend voor een broer van een oud collega. Zo blijf ik hier en daar toch nog bezig met interessante dingen.

Bills, bills, bills.
Er zijn dus aardig wat mogelijkheden, maar er is nog niets concreets te melden. Hopelijk zal dat wel snel gebeuren. Het is in ieder geval positief dat oude werkgevers mij bellen, dat betekent dat zij tevreden zijn geweest over mijn werk.  Ook al heb ik het erg naar mijn zin met de kinderen thuis, werken is toch ook erg leuk! De hypotheek zal toch betaald moeten worden..

1 opmerking: