vrijdag 11 januari 2013

De eerste netwerk bijeenkomst

Gisteren was de eerste bijeenkomst van het nieuwe netwerk FireFly. Voor mij een allround nieuwe ervaring omdat deze club mijn eerste netwerkclub is en omdat het concept van deze netwerkclub anders is dan je gewend bent, laat ik het even uitleggen:

Na enkele brainstormsessies over het "nieuwe netwerken" is Firefly ontstaan. Waarom nieuw netwerken? Er is kennelijk behoefte aan meer diepgang, persoonlijke band en minder behoefte aan direct je eigen business promoten en kaartjes schuiven. Wij zijn al brainstormend tot het volgende idee gekomen:

Wij als FireFly gaan vragen vanuit het MKB beantwoorden.

Dat betekent in de praktijk dat een organisatie uit de onderwijssector, zorgsector, wooncorporaties, of welke MKB-er dan ook met een probleem komt waar uiteindelijk concrete vragen uit voort komen. In de tweede sessie gaan wij met deze vragen aan de slag om de antwoorden/oplossingen te formuleren en in de laatste sessie presenteren wij onze bevindingen richting de MKB-er.

Gisteren was de eerste bijeenkomst waar een zorginstelling diverse vragen had voorbereid. Het was interessant om te zien welke vragen vanuit FireFly weer terug kwamen richting de zorginstelling om zo al pratend tot de kern van de zaak te komen. Door juist buiten de organisatie te staan wordt het probleem anders bekeken, zonder emotie en ballast van de organisatie zelf. Wij hebben een brede range van expertise en een grote dosis gezond verstand in de netwerkclub, wat de gesprekken enorm boeiend houdt.

Wat biedt FireFly voor mij?
Door deze structuur ben je constructief met een probleem bezig, dit is uitdagend en leerzaam. Daarnaast leer je mensen op een persoonlijker niveau kennen doordat je constant aan het praten bent over 1 item welke niet je zelf is (zelf promotie/verkooppraatjes). Dit zijn juist de elementen van deze netwerkclub die alle leden zochten: diepgang, persoonlijke band en minder verkooppraatjes. Na 1 sessie kan ik al zeggen dat deze missie geslaagd is, op naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten