maandag 11 februari 2013

Firefly sessie 2 - Persoonlijk en leerzaam

Sessie 2 van 3.
De 2e bijeenkomst van FireFly was weer zeer boeiend. Ditmaal zonder de dames van Libra Arbeidsexpertise maar met enkele nieuwe gezichten die afwezig waren bij de eerste bijeenkomst. Ingeborg begeleide de groep in een "durf te vragen" sessie: 2 van de 7 vragen die Libra ons heeft gesteld hebben we in groepsverband behandelt. Iedereen werd verzocht Post-it velletjes te plakken met daarop een suggestie/antwoord op de vraag en deze te plakken op de flipover. In een volgende fase werden de antwoorden gegroepeerd in 3 categorie├źn:

 1. Organisatie
 2. Persoonlijk
 3. Commercieel
Ultieme tip!

Wij kregen allemaal de ultieme tip van Ingeborg: trek een post-it blaadje langzaam van links naar rechts (of andersom), zo krult hij niet en blijft het ook beter plakken.

Na de pauze hebben we de overige vragen behandeld in kleine groepjes. Het voordeel van de kleine groepjes is 2-ledig. Minder uitgesproken mensen krijgen beter de kans om zijn/haar stem te laten horen en het persoonlijk contact wordt hiermee versterkt. Dit laatste is natuurlijk 1 van de belangrijkste doelen van deze netwerk club. De pauze zelf, lekker broodjes en soep, geeft natuurlijk ook ideale mogelijkheid om te netwerken op persoonlijk niveau. In mijn geval had ik het geluk met 2 personen aan tafel te zitten die mij meer konden vertellen over (vrije- en Montessori) scholen voor mijn dochter. Haar vriendin gaat volgend jaar naar een Montessori school en ik was benieuwd wat dat precies inhoudt en wat de verhouding/verschil is tussen de traditionele scholen. Waar netwerken al niet goed voor is: kennis delen!

Huiswerk.
Als huiswerk heb ik samen met een Peter Krikken de opdracht gekregen om 1 van de 7 vragen uit te werken. In de laatste van 3 sessies zullen wij deze presenteren richting Libra Arbeidsexpertise en de overige leden natuurlijk.

Social Media.
Naast het huiswerk zal binnenkort ook beginnen om voor Firefly de social media te gaan uitvoeren, houdt de Twitter- en Facebook pagina dus in de gaten!

All-in-all weer een boeiende sessie met persoonlijk contact en diepgaande sessies.

2 opmerkingen:

 1. Wanneer is de volgende bijeenkomst, dus wanneer krijgen wij de uitwerking te horen. Trouwens wat is jouw vraag.

  Verder benieuwd; nu al een voorkeur voor type basisschool?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De volgende bijeenkomst is over een maand en wij hebben de prachtige vraag "wie willen wij zijn" gekregen. Dat klinkt als een uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen